BeeCourts.com

Opće informacije

Vlasništvo nad web stranicom www.beecourts.com kao i mobilnom aplikacijom BeeCourts drži o.d. DIV, ID broj 4303314600000, registrovan u Sarajevu.

Ovaj dokument (kao i svi drugi dokumenti koji se ovdje spominju) regulišu uslove korištenja ove web stranice (www.beecourts.com) i kupovinu usluga u njoj i putem aplikacije BeeCourts (u daljem tekstu Uslovi).

USLOVI KORIŠTENJA ZA PARTNERE

Dobrodošli u BeeCourts, mobilnu aplikaciju za rezervaciju sportskih terena u Bosni i Hercegovini. Ovi Uslovi korištenja za partnere uređuju vašu suradnju s BeeCourts-om i odnose se na korištenje naše aplikacije za primanje rezervacija za vaše sportske kapacitete. Molimo vas da pažljivo pročitate ove uslove i prihvatite ih kako biste mogli koristiti BeeCourts aplikaciju za partnere.

Registracija i pristup aplikaciji:

 1. a) Da biste postali partner BeeCourts aplikacije, morate se prijaviti putem naše platforme za partnere i pružiti validne informacije o vašem sportskom objektu.
 2. b) Pružanje netačnih ili nepotpunih informacija o sportskom objektu može rezultirati odbijanjem pristupa ili ukidanjem vašeg partnerstva s BeeCourts-om.

Primanje rezervacija:

 1. a) Kao partner BeeCourts aplikacije, pristajete primati rezervacije za dogovorene sportske kapacitete koje nudite.
 2. b) Obavezujete se osigurati tačnost informacija o raspoloživosti, cijeni i uvjetima korištenja sportskog objekta.
 3. c) U slučaju da je određeni termin rezervisan putem BeeCourts aplikacije, obavezujete se osigurati da sportski kapacitet bude dostupan korisniku u rezervisanom vremenu.

Naplata rezervacija:

 1. a) U slučaju otkazivanja rezervacije od strane korisnika, partner BeeCourts aplikacije zadržava pravo naplate rezervisanog termina.
 2. b) Naplata se može provesti putem BeeCourts platforme koja će izvršiti automatsku transakciju s korisnikom (za rezervacije plaćene kartičnim putem). U slučaju odabranog gotovinskog plaćanja, BeeCourts zadržava pravo da profil korisnika tereti iznosom vrijednosti napravljene rezervacije.
 3. c) Partner BeeCourts aplikacije treba osigurati da su informacije o cijenama jasno prikazane korisnicima prije rezervacije.

Žalbe i reklamacije:

 1. a) U slučaju nezadovoljstva ili žalbi korisnika vezanih uz sportski kapacitet, partner se obavezuje postupiti profesionalno i rješavati reklamacije u skladu s pravilima BeeCourts aplikacije.
 2. b) Partner će surađivati s BeeCourts timom kako bi riješio eventualne nesporazume i pružio korisnicima kvalitetnu uslugu.

Sigurnost i zaštita podataka:

 1. a) Partner BeeCourts aplikacije treba poduzeti sve razumne mjere kako bi osigurao sigurnost korisničkih podataka i spriječio neovlašten pristup ili zloupotrebu podataka.
 2. b) Partner se obavezuje poštovati sve primjenjive zakone o zaštiti podataka u Bosni i Hercegovini i neće dijeliti korisničke podatke s trećim stranama bez pristanka korisnika.

Promocija i marketing:

 1. a) BeeCourts može koristiti informacije o sportskom objektu i pruženim uslugama u marketinške svrhe na svojim platformama.
 2. b) Partner se obvezuje da će pružiti tačne informacije o sportskom objektu i da BeeCourts ima pravo koristiti te informacije u svrhu promocije aplikacije.

Cijene i plaćanje:

 1. a) BeeCourts zadržava pravo da ažurira naknade za pružanje svojih usluga u bilo koje vrijeme i obavijestit će Klijenta o svim promjenama naknada prije nego što one stupe na snagu.
 2. b) Cijene prikazane na web stranici su konačne, u konvertibilnim markama (KM) sa uključenim PDV-om.
 3. c) Prihvaćeno sredstvo plaćanja će biti: Kreditna ili debitna kartica te gotovina na lokaciji partnera.
 4. d) BeeCorts koristi sva sredstva da garantuje povjerljivost i sigurnost podataka o plaćanju koje prenosi Korisnik tokom transakcija putem web stranice. Kao takva, web stranica koristi siguran sistem plaćanja SSL (Secure Socket Layer).
 5. e) Kreditne kartice će biti podvrgnute provjerama i autorizacijama od strane banke koja ih je izdala, ukoliko to lice ne odobri plaćanje BeeCorts neće snositi odgovornost.

Zaštita podataka:

 1. a) Informacije ili lični podaci koje Partner pruži BeeCourts-u u toku transakcije na web stranici će se tretirati u skladu s odredbama politike zaštite podataka.

Prekid partnerstva:

 1. a) BeeCourts zadržava pravo prekinuti partnerstvo s bilo kojim partnerom ako se utvrdi da je partner prekršio ove Uslove korištenja.
 2. b) Partner ima pravo zatražiti prekid partnerstva s BeeCourts-om, uz prethodnu obavijest i primjereni razlog.

Izmjene uslova:

 1. a) BeeCourts zadržava pravo izmijeniti ove Uslove korištenja za partnere s prethodnom obavijesti.
 2. b) Partner će biti obaviješten o svim izmjenama Uslova korištenja, a nastavak korištenja BeeCourts aplikacije smatrat će se prihvatanjem izmjena.

Ovi Uslovi korištenja stupaju na snagu od trenutka kada postanete partner BeeCourts aplikacije i vrijede sve dok traje vaše partnerstvo. Ako se ne slažete s ovim Uslovima korištenja ili niste u mogućnosti da iste ispoštujete, molimo vas da se suzdržite od korištenja BeeCourts aplikacije za partnere.

Hvala što ste postali partner BeeCourts aplikacije.

USLOVI KORIŠTENJA ZA KORISNIKE

Dobrodošli u BeeCourts, mobilnu aplikaciju za rezervaciju sportskih terena u Bosni i Hercegovini. Ovi Uslovi korištenja uređuju vašu interakciju s BeeCourts-om i korištenje naše aplikacije. Molimo vas da pažljivo pročitate ove uslove i prihvatite ih kako biste mogli koristiti BeeCourts aplikaciju za rezervaciju sportskih terena.

Kreiranje korisničkog računa:

 1. a) Da biste koristili BeeCourts aplikaciju, morate kreirati korisnički račun i pružiti tačne informacije o sebi.
 2. b) Osigurajte da vaši korisnički podaci budu sigurni i ne dijelite pristupne podatke s drugima.

Rezervacije sportskih terena:

 1. a) BeeCourts aplikacija omogućava vam rezervaciju sportskih terena kod ugovorenih Partnera
 2. b) Prilikom rezervacije, obavezujete se pružiti tačne informacije o terminu rezervacije i osigurati da imate dovoljno sredstava za plaćanje rezervacije u slučaju kartičnog plaćanja.

Otkazivanje rezervacija:

 1. a) Ako želite otkazati rezervaciju, obavezujete se to učiniti unutar naznačenog vremenskog okvira.
 2. b) BeeCorts zadržava pravo da korisnički račun tereti za iznos rezervacije u slučaju nepravovremenog otkazivanja iste

Korištenje sportskih kapaciteta:

 1. a) Prilikom korištenja rezervisanog sportskog kapaciteta, obavezujete se pridržavati pravila i uvjeta sportskog objekta.
 2. b) Odgovorni ste za svoje postupke tokom korištenja sportskog kapaciteta i snosite odgovornost za eventualnu štetu koju prouzrokujete.

BeeKredit:

 1. a) BeeKredit je vrijednost novca prikazana na profilu korisnika
 2. b) Korisnik može u svakom trenutku izvršiti dopunu Bee kredita na svoj korisnički račun
 3. c) Korisnik može koristiti BeeKredit kao sredstvo plaćanja unutar BeeCourts aplikacije
 4. d) BeeCourts ima pravo da korisnički račun tereti umanjenjem iznosa BeeKredita u slučaju nepravilnog korištenja aplikacije ili nepravovremenog otkazivanja rezervacije
 5. e) BeeCourts zadržava pravo odrediti uvjete korištenja Bee kredita, uključujući mogućnost promjene vrijednosti ili ograničenja korištenja.

Sigurnost i privatnost:

 1. a) Vaša sigurnost i privatnost su nam važni. BeeCourts će poduzeti razumne mjere kako bi zaštitio vaše podatke, ali ne može garantovati apsolutnu sigurnost.
 2. b) Molimo vas da pročitate našu Politiku privatnosti kako biste se upoznali s našim postupanjem s vašim osobnim podacima.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom TLS enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prenosa.

Time je omogućen siguran prenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa.

Monri Payment Gateway je sertifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Ponašanje korisnika:

 1. a) Obavezujete se da ćete koristiti BeeCourts aplikaciju u skladu s primjenjivim zakonima i nećete se angažovati u ilegalnim, uvredljivim ili štetnim aktivnostima.
 2. b) Nećete zloupotrebljavati ili ometati rad aplikacije niti ometati druge korisnike u njihovom korištenju.

Intelektualno vlasništvo:

 1. a) BeeCourts zadržava sva prava intelektualnog vlasništva nad aplikacijom i njenim sadržajem.
 2. b) Ne smijete reproducirati, distribuirati ili modificirati sadržaj aplikacije bez prethodnog odobrenja BeeCourts-a.

Prekid korištenja:

 1. a) BeeCourts zadržava pravo ograničiti ili prekinuti vaš pristup aplikaciji ako kršite ove Uslove korištenja.
 2. b) Imate pravo prekinuti korištenje BeeCourts aplikacije u bilo kojem trenutku.

Ovi Uslovi korištenja stupaju na snagu od trenutka kada prihvatite i koristite BeeCourts aplikaciju i vrijede sve dok koristite aplikaciju. Ako se ne slažete s ovim Uslovima korištenja, molimo vas da prestanete koristiti BeeCourts aplikaciju.

Hvala što koristite BeeCourts aplikaciju i uživajte u rezervaciji sportskih terena.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Vaša privatnost nam je važna. Ova Politika privatnosti objašnjava kako BeeCourts prikuplja, koristi, otkriva i štiti vaše osobne podatke prilikom korištenja naše mobilne aplikacije. Molimo vas da pažljivo pročitate ovu politiku i razumijete naš pristup privatnosti.

Prikupljanje osobnih podataka:

 1. a) BeeCourts prikuplja određene osobne podatke prilikom kreiranja korisničkog računa, uključujući vaše ime, e-mail adresu, kontakt broj i lokaciju.
 2. b) Također, možemo prikupiti dodatne podatke o vama, poput preferencija za sportske objekte i rezervacije koje ste napravili putem aplikacije.

Korištenje osobnih podataka:

 1. a) Osobni podaci koje prikupljamo koristit će se za pružanje usluga rezervacije sportskih terena i upravljanje vašim korisničkim računom.
 2. b) Također, možemo koristiti vaše podatke u svrhu unaprjeđenja i personalizacije naše usluge, kao i za marketinške svrhe, s vašim pristankom.

Dijeljenje osobnih podataka:

 1. a) BeeCourts neće dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama bez vašeg pristanka, osim u slučajevima kada je to zakonom ili propisima propisano.
 2. b) Možemo dijeliti anonimne i opšte podatke koji ne otkrivaju vašu identifikaciju u svrhu istraživanja i statističke analize.

Zaštita osobnih podataka:

 1. a) BeeCourts će poduzeti razumne tehničke, administrativne i fizičke mjere za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, gubitka ili otkrivanja.
 2. b) Međutim, imajte na umu da nijedan sistem nije potpuno siguran i da nismo u mogućnosti jamčiti apsolutnu sigurnost vaših podataka.

Čuvanje osobnih podataka:

 1. a) Vaši osobni podaci bit će sačuvani samo onoliko dugo koliko je potrebno za pružanje usluga BeeCourts aplikacije i u skladu s primjenjivim zakonima.
 2. b) Imate pravo zatražiti brisanje ili izmjenu vaših osobnih podataka iz naše baze podataka, osim ako to nije zakonom ograničeno.

Kolačići i praćenje:

 1. a) BeeCourts može koristiti kolačiće i slične tehnologije za poboljšanje funkcionalnosti aplikacije i personalizaciju vašeg iskustva korištenja.
 2. b) Možete upravljati postavkama kolačića u postavkama svog uređaja.

Pristup i ispravak osobnih podataka:

 1. a) Imate pravo pristupiti i ispraviti svoje osobne podatke koje čuvamo.
 2. b) Ako želite pristupiti ili ispraviti svoje podatke, kontaktirajte nas putem dostupnih kontakt informacija.

Ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice vezane uz našu Politiku privatnosti, slobodno nas kontaktirajte. Hvala vam što koristite BeeCourts aplikaciju i povjeravate nam svoje osobne podatke.

Datum stupanja na snagu: 01.07.2023.